Projektiesittelyt (toimistorakennukset ja työympäristöt)
Sisustussuunnittelu

Inspiroiva ja monipuolinen Ramboll village

artikkelikuva: Inspiroiva ja monipuolinen Ramboll village

Sisustussuunnittelun lähtökohtana oli suunnitella inspiroiva ja monipuolinen Rambollilaisten uusi pääkonttori "Ramboll Village". Uuden pääkonttorin monipuoliseen sisustussuunnitteluun sisältyi niin toimistokerrosten kuin pääaulankin suunnittelu. Suunnitteluvaiheessa rambollilaiset osallistuivat aktiivisesti erityisesti toimistokerrosten suunnitteluun. Suunnittelijoiden ja käyttäjien välisellä yhteistyöllä pyrittiin toteuttamaan tilat, jotka tukevat työntekoa mahdollisimman hyvin ja huomioivat tiimien erityistarpeet.

Sisustussuunnittelussa tärkeää oli huomioida rakennuksen vaikuttava mittakaava. Mittakaava oli perusta myös pintamateriaalien värien valinnalle. Suunnistamista kerroksissa ja kerrosten välillä pyrittiin helpottamaan värikoodaamalla kerrokset ja siivet. Valitut värit etsittiin kaupunkiympäristöstä ja luonnosta tukemaan Ramboll Village -teemaa. Kerrosten ja siipien värikoodaaminen muodosti lopulta yhteensä 12 erilaista väriparia – näin kerroksien yksittäisiin siipiin rakentui uniikit sävy-yhdistelmät suunnistamisen avuksi. Väripareilla leikittely on myös Rambollin brändin mukainen lähestymistapa sisustussuunnittelussa. Väriparien haluttiin näkyvän erityisesti tekstiilimattopinnoissa. Työskentelyalueiden pääsävyksi valittiin harmaan eri sävyt, joita tehostettiin valituilla kerros- ja siipisävyillä.

Tehokkaasti hyödynnettyjen työskentelyalueiden tueksi oli tärkeää suunnitella erilaisia tukitiloja. Toimistokerroksissa tukitilat suunniteltiin tarjoamaan rauhallinen ympäristö esimerkiksi Skype-palaveria tai intensiivistä keskittymistä vaativan työskentelyn ajaksi. Hiljaisten vetäytymistilojen lisäksi työskentelyalueiden lähelle sijoitettiin projektityöskentely- ja neuvotteluhuoneita. Erityyppisillä kalusteratkaisuilla neuvotteluhuoneista toteutettiin sekä perinteisiä kokoustilanteita että rennompia luovia hetkiä tukevia tiloja. Ergonomia oli suunnittelussa tärkeässä osassa, minkä takia osa neuvottelupöydistä valittiin korkeussäädettävinä. Yhdessä vetäytymistilassa on jopa kävelymatto, jolla esimerkiksi videoneuvottelun ajan voi hauskasti kerätä askeleita!

Toimistokerroksien yhteisöllisimmäksi kohtaamisalueeksi suunniteltiin Ramboll Village -teemasta inspiraation saaneet Working Cafe -alueet. Cafe -alueiden ilmeet suunniteltiin vaihtumaan kerroksittain. Vaikutteita teemoihin haettiin eloisasta kaupunkiympäristöstä – ilmeissä vivahtaa niin vanhakaupunki kuin Industrial District. Vaihtuvilla teemoilla pyrittiin monipuolistamaan sisustusta ja lisäämään käyttäjien liikkuvuutta kerrosten välillä. Vaihtuvat Cafe -alueet tehostivat kerrosten ominaisia ilmeitä ja vilahtavat hieman myös pääaulaan.

Teksti: Hanna Gullsten / Sisustusarkkitehdit Gullsten & Inkinen Oy




Seuraa Prointerior
Facebook, seuraa
PubliCo B2B mediat:
enertec »     HR viesti »     kita »     prointerior »     prometalli »     proresto »     seatec »

!-- Go to www.addthis.com/dashboard to customize your tools -->