prointerior - logo on korkeatasoinen arkkitehtuuriin, tilasuunnitteluun ja rakentamiseen erikoistunut ammattilehti.
facebook    twitter
Lue e-lehti

prointerior 2/2019

Helsinki-Vantaan lentoasemalle helmikuussa avautunut Non-Schengen terminaalin laajennus tarjoaa matkustajille niin huipputeknologiaa kuin rauhaa ja elämyksiä. 360-asteinen, kaksi metriä korkea ja 75 metriä pitkä led-näyttö tarjoaa kokonaisvaltaisen luontokokemuksen matkustajille, jotka pääsevät ihastelemaan ja rauhoittumaan Suomen luonnon äärelle. Käymme myös Kuopiossa uudistetussa Original Sokos Hotelli Puijonsarvessa, jonka historiallinen ympäristö sai arvoisensa, näyttävän ja tunnelmallisen tulkinnan. Lehdessä mukana myös muun muassa tiiliarkkitehtuuri ja laatta- ja kivimateriaalien käyttö rakentamisessa sekä kattava messukatsaus ISH 2019 -tapahtumasta yms.

lue lehti » | sisällysluettelo » | lataa pdf-versio lehdestä (23.2 Mb)  »
Tilaa!

Lue e-lehti

prointerior 1/2019

Helsingin uusi keskustakirjasto Oodi avasi ovensa viime vuoden loppupuolella. Tämän kaikille avoimen kolmikerroksisen rakennuksen sisätiloissa on toteutettu huolellisesti käyttäjälle miellyttäviä, kosketeltavia yksityiskohtia. Korkealuokkaiset materiaalit ja vaihtelevat toteutukset ohjaavat käyttäjät löytämään rakennuksesta lempireittinsä ja paikkansa. Käymme Espoossa Otaniemessä tutustumassa uuteen modulaariseen ja muuntojoustavaan kampuskortteliin, joka on kuin pieni kylä. Esittelemme myös 3 erilaista ravintolauudistusta, joissa on haettu rohkeita ratkaisuja ja elämyksellisyyttä. Lehdessä mukana myös muun muassa sisäilman ja akustiikan monimutkaiset haasteet, valaistuksen monet mahdollisuudet sekä kattavat messukatsaukset Heimtextil, VALO/ON sekä Stockholm Furniture & Light Fair -tapahtumista yms.

lue lehti » | sisällysluettelo » | lataa pdf-versio lehdestä (31.1 Mb)  »
Lue e-lehti

prointerior 5/2018

Helsingin Meilahteen sairaala-alueelle rakennettu Uusi lastensairaala on suunnannäyttäjä usealla eri tavalla. Värikäs ja sadunomainen sairaala on suunniteltu mahdollisimman helposti lähestyttäväksi ja ajattomaksi kokonaisuudeksi. Kaivaudumme maan alle ja käymme tutustumassa hurjan suosion saavuttaneeseen Amos Rexin museoon. Työympäristöjen tulevaisuus puhuttaa, esittelyssä työnkulttuuri@työ - Orgatec 2018 Köln. Esittelemme myös Mash Financen, Kemiran ja Rettig Groupin uudet pääkonttorit Helsingissä. Lehdessä mukana myös muun muassa märkätilojen trendit, lasirakentaminen nykyaikana, valaistus ja vihersisustaminen sekä kiinteistöjen turvallisuus yms.

lue lehti » | sisällysluettelo » | lataa pdf-versio lehdestä (28.4 Mb)  »
Lue e-lehti

prointerior 3+4/2018

Toimittajamme vieraili Hämeenlinnassa innovatiivisessa monitoimitalossa, uudessa Nummikeskuksessa. Avoimet oppimisympäristöt, yhteisöllisyys ja digitalisaation hyödyntäminen ovat niitä asioita joita nousee esille, kun Nummikeskusta kuvaillaan. Kurkistamme myös VR:n uuteen pääkonttoriin Länsi-Pasilassa, jonka uudet monitoimitilat mahdollistavat työskentelyn joustavammin, tehokkaammin ja avoimemmin. Esittelemme uuden Hotelli St. Georgen Helsingin keskustassa, joka on ihmisten, hyvinvoinnin, designin ja taiteen kohtaamispaikka. Lehdessä mukana myös muun muassa julkitilojen lattiaratkaisut, uusi Syvälahden monitoimitalo Turussa, oppimisympäristöjen valaistus sekä messukatsaus syksyn tuleviin tapahtumiin: ID Helsinki 2018 ja Habitare Pro 2018 yms.

lue lehti » | sisällysluettelo » | lataa pdf-versio lehdestä (36.4 Mb)  »
Lue e-lehti

prointerior 2/2018

Lehdessä pääsemme kurkistamaan moderniin arvorakennukseen Helsingin keskustassa. Kasarmikatu 21 on suunniteltu nykyaikaiseksi, mutta kestämään myös aikaa. Rakennus lunastaakin hienosti paikkansa kaupungin muiden arvotalojen joukossa. Vierailimme myös Bomban täysin uudistetussa kylpylähotellissa Nurmeksessa, jonka suunnittelussa on korostettu ekologisia näkökulmia. Esittelemme Fortum Oyj:n uuden pääkonttorin Keilaniemessä, jonka monimuotoinen työympäristö mahdollistaa ketterän yrityskulttuurin ja tukee avointa johtamista, hierarkioiden purkamista ja innovaatioiden syntymistä. Lehdessä mukana myös muun muassa kiinteistöautomaatioratkaisut, Reaktorin uudet toimitilat sekä kattava messukatsaus Frankfurtin Light + Building -tapahtumasta yms.

lue lehti » | sisällysluettelo » | lataa pdf-versio lehdestä (27.7 Mb)  »
Lue e-lehti

prointerior 1/2018

Lehdessä pääsemme kurkistamanaan Palvelualojen ammattiliitto PAM:n uusiin toimitiloihin Helsingin Ympyrätalossa, jossa tila- ja sisustussuunnittelu toteutettiin tilaajan kanssa yhteistyössä käyttäjäryhmiä haastattelemalla ja osallistamalla. Siirrämme katseemme jo kohti kesää ja istumme hetken Stockmannin katolla sijaitsevalla terassilla. Stockmann Roof by Ravintola Teatteri on tulevanakin kesänä varmasti yksi suosituimmista terasseista. Esittelemme myös Berner Oy:n uuden pääkonttorin, jonka toteuttaminen oli pitkäjänteinen ja huolellisesti suunniteltu prosessi. Lehdessä mukana myös muun muassa tulevaisuuden työympäristöjen tilanne, uudistunut Hietalahden Hemingway’s Bar & Cafe sekä kattavat messukatsaukset Heimtextil ja Stockholm Furniture & Light Fair -tapahtumista yms.

lue lehti » | sisällysluettelo » | lataa pdf-versio lehdestä (23 Mb)  »
Lue e-lehti

prointerior 5/2017

Länsimetro aloitti toimintansa marraskuussa ja sen kunniaksi vierailemmekin kaikilla uusilla asemilla, joilla on vahva ja omaperäinen visuaalinen identiteettinsä. Asemat itsessään ovatkin jo näyttäviä taideteoksia. Kurkistamme Kerava-Tuusulan uudella paloasemalla, jonka suunnittelussa uutena lähtökohtana oli Puhdas paloasema -malli, tavoitteenaan henkilökunnan työterveysolosuhteita parantava tilojen toiminnallinen järjestely. Esittelemme myös Nahkapaikka Oy:n myymälän laajennuksen Tuurissa sekä uuden Talvitien päiväkodin ja koulun Tampereella, jonka uutta opetussuunnitelmaa tukevia tilaratkaisuja tehtiin tiiviissä yhteistyössä käyttäjien kanssa. Lehdessä mukana myös muun muassa metallimateriaalit arkkitehtuurissa, julkitilatekstiilit, akustiikka, ulko- ja julkisivuvalaistus sekä julkitilojen vesikalusteet yms.

lue lehti » | sisällysluettelo » | lataa pdf-versio lehdestä (29.8 Mb)  »
Lue e-lehti

prointerior 3+4/2017

Toimittajamme vieraili merikylpylä ja hyvinvointikeskus Allas Sea Poolissa Helsingissä, joka tarjoaa kaupunkilaisille ja turisteille rentoutumispaikan sekä elämyksiä meren äärellä. Lehdessä pääsemme kurkistamaan Handelsbankenin uuteen pääkonttoriin Helsingin Ruoholahdessa, jossa työympäristöä lähdettiin kehittämään puhtaalta pöydältä ja lopputuloksena oli raikas ja valoisa monitilaympäristö. Esittelemme myös Varman pääkonttorin uudistuneet tilat Salmisaaressa ja uuden Roasted & kahvilan, jonka sisustuksen inspiraatiota päädyttiin hakemaan Amerikasta asti. Lehdessä mukana myös muun muassa lasi & arkkitehtuuri, työtilojen akustointi, julkitilalattioiden innovaatiot, vihersisustaminen toimistoissa sekä messukatsaus syksyn tuleviin tapahtumiin: ID Helsinki 2017 ja Showroom 2017 yms.

lue lehti » | sisällysluettelo » | lataa pdf-versio lehdestä (32.9 Mb)  »
Lue e-lehti

prointerior 2/2017

Lehdessä pääsemme kurkistamaan Ahvenanmaalla sijaitsevaan uuteen PAF:n energiatehokkaaseen pääkonttoriin, joka tuottaa aurinkokennoilla ja -paneeleilla oman sähkönsä. Toimittajamme vierailee Järvenpään uudessa sosiaali- ja terveyskeskuksessa, jonka suunnittelussa käytettiin VIRMA-mallia (Virtuaalisen suunnittelun ja rakentamisen malli). Esittelemme myös Deloitten Helsingin konttorin uudistuneet kokoustilat ja uuden Tallink Megastar laivan, jonka sisustussuunnittelun pohjana on ollut matkustajilta kerätty palaute ja laivamatkailun tulevaisuuden visiot. Lehdessä mukana myös muun muassa Espoon uusi sairaala, julkiset saniteettitilat ja niiden suunnittelu, laminaatin monimuotoisuus sekä terveydenhuollon tilojen akustiikka yms.

lue lehti » | sisällysluettelo » | lataa pdf-versio lehdestä (25.5 Mb)  »
Lue e-lehti

prointerior 1/2017

Toimittajamme vieraili Tieto Oyj:n uudessa pääkonttorissa Espoossa. Uudistetun monitilatoimiston tilat ovat yhdistelmä avotilaa ja ryhmätyöhön, luovaan aherrukseen sekä rauhalliseen työskentelyyn suunniteltuja ratkaisuja, joissa teknologian hyödyntämisellä on myös tärkeä rooli. Lehdessä kurkistamme myös Clarion Hotel Helsinki Airportin sisälle ja käymme Espoon Matinkylässä katsomassa, miltä uusi rantaraitin varrelle rakennettu kahvila Nokkalan Majakka näyttää puuverhouksessaan. Esittelemme Outokumpu Oyj:n uudet toimitilat Helsingin Salmisaaressa sekä uuden ja monipuolisen Maunula-talon Helsingissä, josta löytyy tilat työväenopistolle, nuorisotalolle sekä kirjastolle. Lehdessä mukana myös muun muassa toimistojen valaistusratkaisut, laatan, betonin ja kiven käyttö arkkitehtuurissa sekä messukatsaukset Heimtextil- ja Stockholm Furniture & Light Fair - tapahtumista yms.

lue lehti » | sisällysluettelo » | lataa pdf-versio lehdestä (23.8 Mb)  »
Lue e-lehti

prointerior 5/2016

Toimittajamme vierailee uudessa ja raikkaassa Clarion Hotel Helsingissä, jonka korkeus on huimat 113 metriä. Lehdessä kurkistamme Pudasjärven hirsikampukseen, joka on maailman suurin hirsikoulu. Käymme myös Espoon Suvelassa katsomassa, miltä uusi kappeli näyttää kupariverhouksessaan. Esittelemme myös modernin yrityspuiston, Voimala Business Parkin Jyväskylässä, sekä Elisan pääkonttorin henkilöstöravintolan perusparannuksen. Lehdessä mukana myös muun muassa julkitilojen märkätilatrendit, hiljaiset työtilat sekä messukatsaus kevään tulevaan tapahtumaan: imm cologne/LivingKitchen 2017.

lue lehti » | sisällysluettelo » | lataa pdf-versio lehdestä (25.9 Mb)  »
Lue e-lehti

prointerior 3+4/2016

Lehdessä kurkistamme Pasilassa sijaitsevaan Elisan pääkonttoriin, jonne on tehty suuri muutos- ja perusparannus seitsemään kerrokseen. Esittelemme myös arkkitehtuurisesti ainutlaatuisen Löylyn, joka tarjoaa niin kaupunkilaisille kuin matkailijoillekin aidon suomalaisen saunaelämyksen ravintoloineen. Käymme myös Turussa, jonne on viimein valmistunut coworking-tila Werstas. Lehdessä mukana myös muun muassa työympäristöt ja monitilaratkaisut, ihmiskeskeinen valaistus – Human-centric lighting, tiilijulkisivut, tämän päivän ikkunatrendit sekä messukatsaus syksyn tuleviin tapahtumiin: ID Helsinki 2016 ja Showroom 2016.

lue lehti » | sisällysluettelo » | lataa pdf-versio lehdestä (35.5 Mb)  »
Lue e-lehti

prointerior 2/2016

Toimittajamme vieraili Diakonia-ammattikorkeakoulussa Helsingin Kalasatamassa, jonka tilojen suunnittelun johtotähtenä olivat yhteisöllisyys ja vuorovaikutus. Käymme kurkistamassa Jorvin sairaalan uuteen päivystyslisärakennukseen, jonka toiminnallisuuden korostamisen lisäksi on samalla pyritty muodostamaan viihtyisiä sisätiloja. Esittelemme myös Granlund Oy:n uudet, viihtyisät sekä käytännölliset työtilat Kuopiossa sekä Lapin yliopiston F-siiven värikkään uudistuksen. Lehdessä mukana myös muun muassa lasirakentaminen ja -sisustaminen, julkitilakiinteistöjen turvallisuus, tämän päivän keittiötrendit sekä messukatsaus Light + Building – tapahtumasta Frankfurtissa.

lue lehti » | sisällysluettelo » | lataa pdf-versio lehdestä (28.4 Mb)  »
Lue e-lehti

prointerior 1/2016

Toimittajamme vierailee Kokkolan Isokylän monitoimitalo Puhtossa, jonka johtotähtenä on muunneltavuus ja yhteisöllisyys. Käymme kurkistamassa myös Lappeenrannan uuden kaupunginteatterin kulisseihin. Teatterin konsepti on poikkeuksellinen: se on rakennettu kauppakeskuksen ylimpään kerrokseen ja sen akustiikkaan on panostettu suuresti. Esittelemme myös KONE Hissit Oy:n uudet energiatehokkaat toimitilat Helsingin Haagassa. Lehdessä mukana myös muun muassa julkisivuvalaistus, hoiva- ja erityistilojen suunnittelu ja toteutus, julkitilojen lattiatrendit ja messukatsaukset muun muuassa Heimtextil- ja Stockholm Furniture & Light Fair - tapahtumista yms.

lue lehti » | sisällysluettelo » | lataa pdf-versio lehdestä (27.6 Mb)  »
Lue e-lehti

prointerior 5/2015

Toimittajamme vierailee Tampereen teknillisen yliopiston Kampusareenalla, joka on Suomen mittakaavassa ennennäkemätön innovaatioalusta sekä Espoossa Opinmäen oppimiskeskuksessa, jossa tilaratkaisut perustuvat omatoimisuutta ja vuorovaikutusta tukevaan tutkivan oppimisen malliin. Lehdessä kurkistamme ravintola- ja myymäläsuunnittelun maailmaan ja käymme tutustumassa uuteen kahvilaan Helsingin keskustassa ja kahteen uuteen ravintolaan Helsinki-Vantaan lentokentällä. Esittelemme myös Borenius Attorneys Ltd:n uudet toiminnalliset ja visuaaliset toimitilat. Lehdessä mukana myös mm. vihersisustaminen, listatuotteiden trendit, uuden oppimisen konseptit ja messukatsaukset ID Helsinki – tapahtumasta ja Habitaresta yms.

lue lehti » | sisällysluettelo » | lataa pdf-versio lehdestä (44 Mb)  »
Lue e-lehti

prointerior 3+4/2015

Toimittajamme vierailee lohkaremaisessa OP-Pohjolan pääkonttorissa. Lehdessä kurkistamme Kuopion kaarisairaalan, jossa tulevaisuuden terveydenhoito ja ihmisläheinen arkkitehtuuri on yhdistetty onnistuneesti. Esittelemme myös historialliseen rakennukseen avatun Hotel Lilla Robertsin. Lehdessä mukana myös mm. sairaalasuunnittelu, tulevaisuuden kylpyhuoneet, persoonalliset julkisivut, tunnelmavalaistus, Habitaren ohjelma ja ID Helsinki –tapahtuma yms.

lue lehti » | sisällysluettelo » | lataa pdf-versio lehdestä (27.4 Mb)  »
Lue e-lehti

prointerior 2/2015

Lehdessä kurkistamme ennakkoluulottomasti toteutettuun Meripaviljonkiin, jonka vedenlailla kimmeltävä julkisivu sulautuu meren pintaan. Toimittajamme vierailee pohjoismaiden ensimmäisessä Indigo hotellissa Helsingin Bulevardilla. Esittelemme myös modernin toimitalon Vaasassa, historialliseen rakennukseen toteutetut Restamax Oyj:n pääkonttorin ja ravintola August von Trappen. Lehdessä mukana myös mm. suomalainen ravintolasuunnittelu, auringonsuojaus, lattiapinnoitteet, ihmislähtöinen valaistuksen suunnittelu, suurkuvatulostaminen ja Habitaren teemat yms.

lue lehti » | sisällysluettelo » | lataa pdf-versio lehdestä (24.9 Mb)  »
Lue e-lehti

prointerior 1/2015

Lehdessä kysymme yhdeltä maailman johtavalta Smart City –asiantuntijalta Boyd Cohenilta miksi Helsinki on maailman fiksuin kaupunki. Toimittajamme viettää kulttuuripäivän uudessa ja uljaassa Kangasala-talossa ja vierailee vähäeleisessä ja leikkisässä Viikin korttelitalossa. Esittelemme myös Sanoman uudet toimitilat Vantaalla, Suomen Asuntopalvelujen toimitilat sekä uudistetun Scandic Park Helsinki –hotellin. Lehdessä mukana myös mm. näyttävät katto- ja julkisivuratkaisut, messukatsaukset Stockholm Furniture & Light Fair messuilta ja Heimtextilistä yms.

lue lehti » | sisällysluettelo » | lataa pdf-versio lehdestä (13.4 Mb)  »
Lue e-lehti

prointerior 5/2014

Lehdessä käsittelemme loft-rakentamisen tulevaisuutta Suomessa ja esittelemme designhotelli Klaus K:n uuden huonekonseptin Sky Lofts. Toimittajamme kipeää läpi huikaisevan Solo Sokos Hotel Tornin, aina huipulle saakka katsastamaan kuinka se hyödyntää paikkansa Tampereen koordinaatistossa varsin täysimääräisesti. Esittelemme myös Teoston uudet toimitilat Kampin Huipussa ja vahvan identiteetin omaavan Suurpellon päiväkodin. Lehdessä mukana myös mm. Activity-Based Workplace, akustiikka, Kastellin koulu ja monitoimitalo, puurakentaminen ja puualan koulutus yms.

lue lehti » | sisällysluettelo » | lataa pdf-versio lehdestä (14.7 Mb)  »
Lue e-lehti

prointerior 3+4/2014

Lehdessä käsittelemme vihersisustamisen myönteisiä vaikutuksia työympäristöön ja -hyvinvointiin. Päätämme Töölönlahdelle rakennettujen toimistotalojen sarjan esittelemällä EY-talon muuntojoustavat toimistotilat. Toimittajamme vierailee taidemuseo Göstan laajennusosassa, joka edustaa puuarkkitehtuurin ehdotonta huippua. Esittelemme myös toukokuussa valmistuneen Suomen suurimman puukoulun Kouvolassa. Lehdessä mukana myös mm. lasirakentamisen uudet ratkaisut, akustiikka, LED-teknologian kehitys, Chileen rakennettava ALMA Atacama hotelliresidenssi ja lähestyvä Habitare yms.

lue lehti » | sisällysluettelo » | lataa pdf-versio lehdestä (15.5 Mb)  »
Lue e-lehti

prointerior 2/2014

Lehdessä käsittelemme virtuaalimallinnuksen tuomia mahdollisuuksia, sekä julkisivujen värimaailmaa ja materiaalivaihtoehtoja sekä erilaisia toteutuksia. Toimittajamme vierailee uudessa KPMG:n toimitalossa, joka hehkuu meheviä värejä työtiloista julkisivuun. Esittelemme elämyksiä täynnä olevan rouhean ja helposti lähestyttävän aasialaisravintola MASUn. Lehdessä mukana myös toimiva ja muuntojoustava sairaala-arkkitehtuuri, moderni kaupunkiympäristö, katsaukset Frankfurtin Light+Building messuilta ja tulevasta Habitare -messujen tarjonnasta.

lue lehti » | sisällysluettelo » | lataa pdf-versio lehdestä (12.9 Mb)  »
Lue e-lehti

prointerior 1/2014

Lehdessä käsittelemme energiatehokkuuden tavoitteita ja niiden saavutettavuutta. Toimittajamme vierailee uudessa Biofore Housessa, joka on paljon enemmän kuin komea rakennus. Seinien sisältä löytyy ennenkaikkea toiminnallinen ja tehokas työympäristö. Nelonen Median toimitilat puolestaan uudistettiin ajan hermolle, tukemaan työkulttuurin avoimuutta. Moderni oppimisympäristö löytyy Tampereen Vuoreksen asuinalueelta. Vuores-talon yksi tavoite on kasvattaa kestävään elämäntapaan. Lehdessä mukana myös edustavien myymälätilojen toteutus, vaativa Viipurin kirjaston restaurointiprojekti, julkisivuja, valon vaikutus, katsaukset Tukholman huonekalumessuilta ja Heimtextil-messuilta.

lue lehti » | sisällysluettelo » | lataa pdf-versio lehdestä (15 Mb)  »
Lue e-lehti

prointerior 4/2013

Lehdessä käsittelemme kestävää arkkitehtuuria, jolla on sydäntä ja ajatusta. Toimittajamme vierailee luovien alojen keskuksessa Logomo Byråssa ja Katajanokalla kelluvassa konttorissa. Esittelemme myös suomalaisen arkkitehtitoimiston taidonnäytteen, lumoavan Puolan juutalaisten historiallisen museon. Pyynikin sosiaali- ja terveysasema edustaa viihtyisää ja epälaitosmaista kaupunkilaisten asiointipaikkaa. Lehdessä mukana myös kunnianhimoista puurakentamista, miellyttävää ääniympäristöä, moderneja toimistokonsepteja yms.

lue lehti » | sisällysluettelo » | lataa pdf-versio lehdestä (13.6 Mb)  »
Lue e-lehti

prointerior 3/2013

Lehdessä käsittelemme vahvassa vedossa olevaa suomalaista suunnitteluosaamista. Toimittajamme vierailee innovatiisessa Finnairin toimitalossa, House of Travel and Transportationissa, joka on juuri noussut siivilleen. Kulttuuritalon peruskorjaus ei ollut helpoimmasta päästä ja lähestyvä Habitare pureutuu ikääntyvän yhteiskunnan designiin. Lehdessä mukana myös valaistus ja esteetön sisustus. Esittelemme myös uudistuneen Helsingin Messukeskuksen ravintolamaailman sekä kukkulan kuninkaana Koli relax Spa tarjoaa hyvinvointia kansallismaisemassa.

lue lehti » | sisällysluettelo » | lataa pdf-versio lehdestä (23.5 Mb)  »
Lue e-lehti

prointerior 2/2013

Lehdessä rakentamisen professori, arkkitehti Harry Edelman avaa kestävän rakentamisen vielä kehittyvää kriteeristöä. Toimittajamme vierailee metsän siimeksessä, ensimmäisessä kokonaan puusta rakennetussa julkisessa rakennuksessa, Suomen luontokeskus Haltiassa. Pohdimme myös hotellimaailman trendejä ja esittelemme uudistuneen Glo Hotel Artin. Lehdessä mukana myös onnistunut myymäläsuunnittelu, ikkunoiden tehtävät, valaistus ja ännenvaimennus, lähestyvä Habitare yms.

lue lehti » | sisällysluettelo » | lataa pdf-versio lehdestä (12.5 Mb)  »
Lue e-lehti

prointerior 1/2013

Lehdessä pohditaan kaupunkikeskustojen elävöittämistä, joka herättää intohimoja ympäri maata. Toimittajamme vierailee Töölönlahdelle ensimmäisenä nousseessa Alma Median toimitalossa. Pohdinnassa myös kirjastojen asema julkisena tilana, katsastamme myös Helsingin keskustakirjaston suunnittelun etenemisen ja jo avatut Kaisa-talon sekä Seinäjoen Apila-kirjaston. Lehti esittelee myös huikeiden visioiden vesillelaskun: M/S Viking Gracen. Lehdessä mukana myös vuoden sisustusarkkitehdin esittely, Heimtextil ja Tukholman huonekalumessut, Aalto-yliopiston ADDLAB yms.

lue lehti » | sisällysluettelo » | lataa pdf-versio lehdestä (22.7 Mb)  »
Lue e-lehti

prointerior 4/2012

Toimisto- ja kokoustilat teemanumero käsittelee työympäristöjen suunnittelua ja uudistamista. Toimittajamme vierailee Maanmittauslaitoksen uudistetuissa toimitiloissa ja Helsinki-Vantaan upouudessa Technopoliksessa. Lehti esittelee Tapiolan vainiolle kohonneen KOY Metsätapiolan uudisrakennuksen, jossa on käytössä energiatehokas talotekninen Are Sensus järjestelmä. DNA-talo puolestaan avautuu ala-aulastaan alkaen huikaisevaksi värin, materiaalien ja muotojen laboratorioksi, jossa tyyli yhtyy uudenlaiseen tapaan tehdä työtä. Lehdessä perehdytään myös tietomallintamiseen, jättihankkeen toteuttamiseen, akustiikkaan yms.

lue lehti » | sisällysluettelo » | lataa pdf-versio lehdestä (12.9 Mb)  »
Lue e-lehti

prointerior 3/2012

Hyvinvoinnin ja viihtymisen tilat teemanumero piipahtaa mm. kylpylässä ja yöpyy hotellissa. Lehti esittelee uudistetun Kylpylähotelli Peurungan, jonka allasosastosta on onnistuttu luomaan avaruuden painotonta tilaa jäljittelevä illuusio. Uudistuksen myötä Peurunka profiloituu aiempaa enemmän kokous- ja kogressiasiakkaiden elämysmaailmaksi. Jyväskylään avatulla Solo Sokos Hotel Paviljongilla on kilpailuvalttinaan kansainvälisen hotellisisustamisen tuoreimmat trendit, värit, muodot ja kekseliäimmät materiaalit. Lehdessä perehdytään myös tämän päivän valaistusratkaisuihin, märkätilojen suunnitteluun, puurakentamiseen yms.

lue lehti » | sisällysluettelo » | lataa pdf-versio lehdestä (18.5 Mb)  »
Lue e-lehti

prointerior 2/2012

Kaupan, vapaa-ajan ja matkailun tilat teemanumero keskittyy kohtaamisen tiloihin. Lehti esittelee Helsingin keskustaan viime vuosina valmistuneista kauppakeskuksista Kluuvin ja Citycenterin. Molemmat sijoittuvat keskeisille liikepaikoille ja yhdistävät useamman eri aikakauden rakennuskantoja saman katon alle uuden ajan kauppakeskukseksi. Arkkitehdin ääni -palstalla esittelemme WDC Helsinki 2012 vuoden keskeiseksi kohtaamispaikaksi valmistuvan puurakenteisen paviljongin. Lehdessä perehdytään myös osaavaan valosuunnitteluun, jolla voidaan piirtää, peittää ja paljastaa kaupunkimaisemaa.

lue lehti » | sisällysluettelo » | lataa pdf-versio lehdestä (12.8 Mb)  »
Lue e-lehti

prointerior 1/2012

Kulttuurin ja kasvatuksen tilat teemanumero tarkastelee Helsingin Töölönlahdelle kaavailtua kulttuurirakennusten kokonaisuutta. Lehti esittelee Inariin kohonneen Saamelaiskulttuurikeskus Sajoksen, joka on saanut muotonsa neljäntuulen lakista. Tämän hetken tuoreimpiin toteutuksiin tutustutaan juuri valmistuneessa tunnelmaltaan hillityssä ja rauhallisessa Kasavuoren päiväkodissa Kauniaisissa. Lehdessä perehdytään myös perusteelliseen tilojen ja akustiikan suunnittelutyöhön, joka on välttämätön nykyään suosituissa monitoimitiloissa.

lue lehti » | sisällysluettelo » | lataa pdf-versio lehdestä (14.9 Mb)  »
Lue e-lehti

prointerior 4/2011

Toimisto- ja kokoustilat teemanumero tarkastelee tulevaisuuden muuttuvia työympäristöjä. Tämän hetken tuoreimpiin toteutuksiin tutustutaan mm. Viikin Ympäristötalossa, Konecranesin toimistotalossa sekä Salon kaupungintalossa. Työelämässä yleistyvän videoneuvottelun onnistumiseen vaikuttaa suuresti tilan tarkoituksenmukainen suunnittelu. Toimittajamme perehtyy myös pinta- ja julkisivuratkaisujen merkitykseen rakennukselle.

lue lehti » | sisällysluettelo » | lataa pdf-versio lehdestä (12.3 Mb)  »
Lue e-lehti

prointerior 3/2011

Terveys- ja hyvinvointipalveluiden tilat teemanumero tarkastelee turvallisia palveluasumisen ratkaisuja. Toteutuksiin tutustutaan tarkemmin mm. kodikkaassa ja kodinomaisessa senioreiden palvelutalo Elsiessä ja kehitysvammaisille rakennetussa Maskun Metsälinnassa. Telttahotelli ja Hellimö Orimattilan vanhassa Villakehräämössä viitoittaa tietä kohti kokonaisvaltaista hyvinvointia ja uuden ajan retkeilykulttuuria.

lue lehti » | sisällysluettelo » | lataa pdf-versio lehdestä (11.5 Mb)  »
Lue e-lehti

prointerior 2/2011

Vapaa-ajan ja viihtymisen tilat teemanumero tarjoilee taivaallisia illallisia uusitussa Ravintola Näsinneulassa ja nauttii musiikin taikaa juuri valmistuneessa Helsingin Musiikkitalossa. Vapaa-ajan asuntojen energiatehokkuusvaatimukset kiristyvät, selvitämme mitä ratkaisuja on tarjolla? Tarkastelemme myös pintaa syvemmältä huonekaluteollisuuden ympäristöystävällisyyttä.

lue lehti » | sisällysluettelo » | lataa pdf-versio lehdestä (10.1 Mb)  »
Lue e-lehti

prointerior 1/2011

Matkailun ja kulttuurin tilat teemanumero esittelee Turun kulttuuripääkaupunkivuoden sykkiväksi sydämeksi tuunatun Logomon. Arkkitehtitoimisto Juhani Pallasmaa on suunnitellut Rovaniemen vanhasta postiautovarikosta taiteiden talon. Lopputulos on kaunis kuin Korundi. prointerior sukeltaa myös Holiday Club Saimaan kylpyläkokonaisuuden fantasioihin.

lue lehti » | sisällysluettelo » | lataa pdf-versio lehdestä (12.7 Mb)  »
Lue e-lehti

prointerior 4/2010

toimisto- ja kokoustilat teemanumero esittelee Biolanin ja Atrian uudet uljaat pääkonttorit. Uusi aika haastaa meitä ajattelemaan oppimis- ja opetusympäristöjä uudella tavalla. prointerior esittelee kolme koulua, joissa oppilas on laitettu suunnittelun keskiöön. Lisäksi esitellään suomalaista oppimisympäristöosaamista mm. AV-tekniikasta akustiikkaan.

lue lehti » | sisällysluettelo » | lataa pdf-versio lehdestä (12.6 Mb)  »
Lue e-lehti

prointerior 3/2010

Terveyden ja hyvinvoinnin teemanumerossa toimittajamme kirjoittaa mm uudenlaisesta suunnittelusta mikä painottaa tilan merkitystä potilaiden hyvinvoinnissa. Lehdessä esittelyssä Lämminkylkinen Helsingin Meilahden Kolmiosairaala, käymme läpi vuoden 2010 Habitaren keskeisiä teemoja, puu ry toimintaa ja verkkokaupan mahdollisuuksia sisustusliikkeiden näkökulmasta yms.

lue lehti » | sisällysluettelo » | lataa pdf-versio lehdestä (8.8 Mb)  »
Lue e-lehti

prointerior 2/2010

Myymäläkonseptit erikoisnumerossa kirjoitamme myymälöiden muodonmuutoksesta ja esittelyssä Stockmannin Herkku sekä Tammiston tähti Vantaalla. Lehdessä mukana juttua myös kondevalaistuksen suunnittelusta joka hyvin toteutettuna säästää sähköä ja luo tunnelmaa, Stockmannin Argos-hallin valaistuksen toteutus Led-valaisimilla ja kuinka kauppakeskusten energiankäytöä tehostetaan automaation ohjauksella yms.

lue lehti » | sisällysluettelo » | lataa pdf-versio lehdestä (9.1 Mb)  »
Lue e-lehti

prointerior 1/2010

Matkailun ja kulttuurin tilat numerossa toimittajamme paneutuu resortteihin – hyvinvoinnin keitaisiin. Projektiesittelyssä Långvik Congress Wellness Hotel, joka tähtää Suomen parhaaksi kansainvälisen tason kokous- ja kylpylähotelliksi sekä Salmisaaren valmistuva liikuntakeskus. Lehdessä mukana myös SIO ry Taneli Koskelan kolumni ”Lähiympäristö kunniaan” ja juttua sisäilmaluokituksesta yms.

lue lehti » | sisällysluettelo » | lataa pdf-versio lehdestä (12.1 Mb)  »
Lue e-lehti

prointerior 4/2009

Toimisto- ja kokoustilat teemanumerossa projektiesittelyssä Kinnarps Kolmio ja Pauligin kahvipaahtimo. Pääkonttori on yrityksen käyntikortti ja usein vihreä sellainen, toimittajamme kirjoittaa tähän liittyen toimitilojen brändäyksestä. Lehdessä mukana myös juttua kokoustilojen kalustuksia, kuinka avokonttoreita akustoidaan ihanteellisiksi työympäristöiksi, digital signage opastejärjestelmäratkaisujen mahdollisuuksista yms.

lue lehti » | sisällysluettelo » | lataa pdf-versio lehdestä (16.9 Mb)  »
Lue e-lehti

prointerior 3/2009

Terveyden ja hyvinvoinnin teemanumerossa juttua Haarmanin muuttuvasta sairaala-alueesta sekä yksityisestä syöpähoitojen tutkimus- ja palvelukeskuksesta Saukonpaadenrannassa. Hyvä olo lähtee vedestä, lehdestä löydät juttua myös uimahallien ja kylpylöiden vesimaailmojen suunnittelusta ja energiatehokkuudesta, SIO ry pääsihteerin sisustusarkkitehti Lena Strömbergin kolumnin toimialaluokituksista muotoilun alalla yms.

lue lehti » | sisällysluettelo » | lataa pdf-versio lehdestä (10.2 Mb)  »
Lue e-lehti

prointerior 2/2009

Vapaa-ajan ja viihtymisen tilat teemanumerossa laajasti juttua kauppakeskuksista kohtaamispaikkoina ja esittelyssä uusi Espoon Entresse, jonka yhteydessä on myös Espoon Kaupunginkirjasto. Lehdessä mukana myös juttua energiatehokkuudesta, joka nostaa päätään talojen julkisivujen peruskorjauksissa, esittelemme myös Helsingin Narikkatorin uuden Memphis-ravintolan, Habitaren suunnittelukilpailusta Sauna 2.0:sta ja SIO ry 60 toimintavuodesta yms.

lue lehti » | sisällysluettelo » | lataa pdf-versio lehdestä (9 Mb)  »
Lue e-lehti

prointerior 1/2009

Matkailun ja kulttuurin tilat teemanumerossa kirjoitetaan Katajanokan designhotellin ympärillä pyörivästä draamasta, esittelemme Tapiolan puutarhakaupungin sydämessä lepäävän uudistuneen ja laajentuneen Sokos Hotel Tapiola Gardenin, uuden Hotel Havenin Helsingin Kauppatorin ja Wanhan Kauppahallin läheisyydessä yms.

lue lehti » | sisällysluettelo » | lataa pdf-versio lehdestä (9.1 Mb)  »
Lue e-lehti

prointerior 4/2008

Toimisto- ja kokoustilat teemanumerossa esittelyssä Varman uusi pääkonttori, Helsingin yliopiston kolmas ylioppilastalo, Lahden Sibeliustalon hienotuneesti viritetty kokonaisuus. Löydät lehdestä myös SIO ry pääsihteerin Lena Strömbergin kolumnin, juttua kokoustiloista, älykkäistä valaistusratkaisuista, suomalaisen saunan suosiosta, opetushallituksen virastotalon peruskorjaushankkeesta yms.

lue lehti » | sisällysluettelo » | lataa pdf-versio lehdestä (11.8 Mb)  »
Lue e-lehti

prointerior 3/2008

Terveys- ja hyvinvointipalvelujen teemanumerossa esillä Helsingin Huopalahden Tilkan uudistus, Flamingon uusi upea viihdekeskus, valaistuksen merkityksestä vanhusten hoidossa, ikääntyvän väestön asumisen suunnittelusta ja apuvälineistä, SIO ry pääsihteerin Lena Strömbergin kolumni yms.

lue lehti » | sisällysluettelo » | lataa pdf-versio lehdestä (8.7 Mb)  »
Lue e-lehti

prointerior 2/2008

Vapaa-ajan ja viihtymisen tilat teemanumerossa keskitymme Lapin vapaa-ajan mahdollisuuksiin ja elämysmaailmoihin, esittelemme maailmanlaajuisesti ainutlaatuisen Levi Spirit huvila- ja hotellikonseptin, modernin Levi Summit kongressikeskuksen ja YIT:n uudenlaisen Chalets vapaa-ajankonseptin lomakeskusten läheisyydessä. Mukana lehdessä myös juttua Build ICT 2008 messuista yms.

lue lehti » | sisällysluettelo » | lataa pdf-versio lehdestä (9.6 Mb)  »
Lue e-lehti

prointerior 1/2008

Matkailun ja kulttuurin tilat teemanumerossa mm. luovuusguru Richard Florida puhuu inspiroivasta kaupunkiympäristöistä, esittelemme myös Suomen ensimmäisen lentokenttähotellin Hilton Helsinki-Vantaa Airportin ja Merikeskus Vellamon Kotkan satamassa. Mukana juttua myös entisöinnistä, joka on taas arvossaan, luonnontieteellisen museon valmistuvasta remontista, SIO ry pääsihteerin Lena Strömbergin kolumni, Pohjoismaisen muotoilupalkinnon saaja Samuli Naamanka yms.

lue lehti » | sisällysluettelo » | lataa pdf-versio lehdestä (9.8 Mb)  »
Lue e-lehti

prointerior 4/2007

Toimisto- ja kokoustilat teemanumerossa mm. NCC3 inspiroiva toimila Mannerheimintiellä, Hämeenlinnan moderni Kulttuuri- ja Kongressikeskus Verkatehdas, avokonttorin akustointia, arkkitehtitoimisto Brunow & Maunula ja Anna Brunow yms.

lue lehti » | sisällysluettelo » | lataa pdf-versio lehdestä (9.2 Mb)  »
Lue e-lehti

prointerior 3/2007

Terveys- ja hyvinvointipalvelujen teemanumerossa avaamme mm. T-sairaalan laajennushanketta Turussa ja esittelemme Hotel Katajanokan vanhassa vankilaympäristössä. Lehdessä mukana myös Suomen Maalarimestariliitto ry, Lattian- ja Seinänpäällysteliitto ry, myymälävalaistus, ”Moby Dick” , Habitare 2007 uudistus näyttävän designalueen myötä yms.

lue lehti » | sisällysluettelo » | lataa pdf-versio lehdestä (11.3 Mb)  »
Lue e-lehti

prointerior 2/2007

Vapaa-ajan ja viihtymisen tilat teemanumerossa esittelyssä Helsingin upea luksushenkinen ja ilmeeltään kansainvälinen Hotelli GLO Kluuvi, huippudesignilla varustettu Teatterin Grilli ravintola, Oulun hotelli-ja elokuvakeskuskopleksi sekä Ideapark Lempäälässä, Levin hotelli K5 uudistetut yhteiset oleskelu- ja ravintolatilat, Habitare ahead! designalue yms.

lue lehti » | sisällysluettelo » | lataa pdf-versio lehdestä (12.6 Mb)  »
Lue e-lehti

prointerior 1/2007

Kulttuurin tilat teemanumerossa esittelyssä Turun uusi pääkirjasto ja WeeGee – painotalosta taide- ja tapahtumataloksi, juttua modernin kirjaston akustoinnista, kulttuuritehtaista, rakennustekniikasta, prointerior.fi esitekirjastosta, Helsinkiläinen arkkitehtitoimisto ALA yms.

lue lehti » | sisällysluettelo » | lataa pdf-versio lehdestä (8.5 Mb)  »
Lue e-lehti

prointerior 4/2006

Työn tiloja teemanumerossa laajasti juttua business parkeista, lasirakentamisesta, talotekniikasta, uuden työn tiloista ja mukana myös rakentamisen erikoisliite constuctor yms.

lue lehti » | sisällysluettelo » | lataa pdf-versio lehdestä (8 Mb)  »
Lue e-lehti

prointerior 3/2006

Ennen vanhaan rentouduttiin raskaan työviikon jälkeen kylpemällä puulämmitteisessä saunassa. Nyt ne ovat kaupungeista lähes kadonneet. Erilaisille rentoutumisen tiloille on silti tilausta. Esittelyssä Aulangon kylpylä, Tapiolan uimahalli ja Helsinki Day Spa -päiväkylpylä.

lue lehti » | sisällysluettelo » | lataa pdf-versio lehdestä (10.1 Mb)  »
Lue e-lehti

prointerior 2/2006

Projektiesittelyssä Kamppi ja Sello. Mukana myös rakentamisen erikoisliite Constructor.

lue lehti » | sisällysluettelo » | lataa pdf-versio lehdestä (11.2 Mb)  »
Lue e-lehti

prointerior 1/2006

Kampista Vallilan kautta höyhensaarille; Urbaania paimentolaisuutta sekä ammattilaisia vanhassa uudessa ympäristössä. Projektiesittelyssä kaksi pääkaupunkiseudun mielenkiintoisimmista uusista hotelleista.

lue lehti » | sisällysluettelo » | lataa pdf-versio lehdestä (9.9 Mb)  »
Lue e-lehti

prointerior 2/2005

Opettavaisia Ympäristöjä - projektiesittelyssä keskitytään Hösmärinpuiston, Matinlahden, Kartanonkosken sekä Sakarinmäen (kannessa) kouluihin. Lisäksi katsastamme Petri Vainion Mainio-tuoteperheen sekä mielenkiintoisen Boknäsin uuden myymälän.

lue lehti » | sisällysluettelo » | lataa pdf-versio lehdestä (9.5 Mb)  »
Lue e-lehti

prointerior 1/2005

Projektiesittelyssä Kuntien eläkevakuutus (kannessa) ja Wärtsilä sekä täyttä asiaa toimistotiloista myös taiteen ja valaistuksen osalta.

lue lehti » | sisällysluettelo » | lataa pdf-versio lehdestä (8.5 Mb)  »
Lue e-lehti

prointerior 1/2004

Ammattisisustamisen erikoislehti, jonka tehtävänä on välittää tietoa alan tuotteista, palveluista ja teknisistä innovaatioista.

lue lehti » | sisällysluettelo » | lataa pdf-versio lehdestä (7.1 Mb)  »

prointerior Facebook »»   twitter prointerior Twitter »»
PubliCo B2B mediat:
enertec »     HR viesti »     KITA »     prointerior »     prologistiikka »     prometalli »     proresto »     seatec »